top of page
Home

Individuele coaching

Wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk

prinsessen die er in angst en beven

slechts naar haken

ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken

wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft

in diepste wezen niets anders dan iets dat onze liefde nodig heeft

Rainer Maria Rilke

Roos2954.jpg

Vrijheid om te handelen

Ik onderzoek graag met je waar je elke keer weer tegen aanloopt. Patronen die blijven oppoppen. Vaak onbewust en soms, lijkt het, onontkoombaar. Het mooie aan je eigen patronen in de smiezen hebben is niet dat ze niet meer terugkeren; sommige paadjes moet je duizend keer lopen. Maar wel dat ze zich helder voor je ontvouwen en jij je steeds sneller, en in het moment, gewaar wordt: ik doe het weer. En die gewaarwording is dé bron van nieuwe bekwaamheid. Als je duidelijk voelt wat er gebeurt en ziet waarom het gebeurt komt er vrijheid om te handelen.

 

Bij dit proces begeleid ik je graag.

Ik werk daarin zowel cognitief als lichaamsgericht. Ons lichaam vertelt ons vaak al veel eerder dan ons hoofd hoe het met ons gaat. We vergeten alleen vaak te luisteren; naar onze moeheid, onze pijnlijke schouders, die gejaagde ademhaling. En ons hoofd vertelt ons: zet nog maar even door óf stoppen is geen optie. Als we leren luisteren naar ons lichaam, leren we onze eigen grenzen beter kennen. Daarnaast is het lichaam een belangrijke ingang om de oorsprong van opgedane patronen te onderzoeken.

 

stack.jpg

Als we leren luisteren naar ons lichaam als het fluistert, hoeft het nooit meer te gaan schreeuwen

john-salzarulo-9MMd2uRpfvc-unsplash.jpg

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden.

Ontwikkeling en systemisch werken

We worden gevormd door dat wat er was en dat wat er niet was. Door onze eigen ervaringen en door die van onze ouders en grootouders.. Het leven levert kleine en grote verwondingen op. En hoe graag we het ook willen, soms is het gewoon niet te fixen. Er zullen pijnlijke plekken blijven en niet elke hobbel kent een Disney einde. Maar er is altijd beweging en ontwikkeling mogelijk. Om wat geweest is vast te pakken en er tegelijkertijd een nieuw perspectief naast te zetten.

 

Filosoof Kierkegaard vertelt ons: het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden.

 

Systemisch werken, dat als doel heeft verborgen belemmeringen binnen families zichtbaar te maken, richt zich op meer achterwaartse bewustwording, om juist in het hier en nu meer zelf aan het roer te kunnen staan. Daarom richt ik me in de coaching ook op het ontdekken en ervaren van deze dynamieken. 

 

‘Door Roos haar coaching heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt, die ik in zo’n korte tijd niet had voorzien. Roos is invoelend, oprecht en doortastend, waardoor ik mijzelf ontzettend goed heb leren kennen. Haar authentieke en erg ‘rake’ sessies waren een hele verrijkende ervaring, waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben!’

Iris, Creative 

bottom of page