top of page
Home
roman-kraft-w02Uizl_rhQ-unsplash.jpg
roman-kraft-w02Uizl_rhQ-unsplash.jpg

Masterclass Persoonlijk Leiderschap. Wandering, de reis van worden wie je bent.

21, 22 september
14, 15 oktober
9, 10 november

In deze 6-daagse masterclass gaan we aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap: Het vermogen om niet alleen instinctief te reageren, maar ook daadwerkelijk antwoord te geven op dat wat zich in jouw leven aandient. 

Trainers: Roos Woltering & Sanne Smid

 

Met workshops van:

Robin van Soolingen - Box Clinic

Deborah Post - Paardencoaching

Annemijn Birnie - Muzen in creatie

hello-i-m-nik-MAgPyHRO0AA-unsplash.jpg

 Programma-ontwikkeling 

Ik help organisaties bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschapstrajecten voor hun medewerkers. Soms zijn dit langdurige trajecten, voor grote groepen, soms richten ze zich op het individu en is het kort en intensief. Geen quick fixes, maar gerichte analyses en duurzame oplossingen. Zware onderwerpen snijd ik op een luchtige manier aan, om uiteindelijk te komen waar het echt over gaat en met de groep steeds een stap dieper te gaan. Voordat we aan een project beginnen wil ik helderheid. Ik lever het beste resultaat als het vertrekpunt duidelijk is en de te bereiken doelen omschreven zijn en gedragen worden door de organisatie. Wat nodig is, is niet altijd hetzelfde als wat op voorhand nodig lijkt. Dit stem ik graag af in het voortraject en dit blijf ik toetsen tijdens het traject. Je kunt er van op aan dat ik altijd eerlijk zal zijn over de haalbaarheid van de doelstellingen en die adviezen zal geven die de mens binnen de organisatie en de organisatie zelf dienen. 

training 1
annie-spratt-MYbaRJyR_Iw-unsplash.jpg
bernard-hermant-_THpp4Hs8LU-unsplash.jpg

Masterclass Persoonlijk Leiderschap.
De reis van worden wie je bent.

Vele wegen kent het leven,
maar van al die wegen is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.

 

Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn en wijzer dan aan het begin.
De weg koos jou, kies jij ook hem?

Dag Hammarskjöld

Vragen waar mee je naar de training kan komen.

 • Waarom doe ik steeds dingen die ik eigenlijk niet wil doen?

 • Waarom doe ik steeds dingen niet die ik eigenlijk wel wil doen?

 • Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan?

 • Hoe zorg ik voor een juiste balans tussen geven en nemen in mijn
  persoonlijke en professionele leven?

 • Hoe kan ik mezelf op een authentieke manier laten zien en horen?

 • Hoe zet ik op een effectieve manier mijn emoties in?

 • Hoe ervaar ik mijn grenzen en mijn behoeften en hoe geef ik ze aan?

 • Hoe kan ik ruimte voor mezelf innemen?

Blok 1 Jouw pad naast het mijne

In de eerste twee dagen onderzoeken we de interactie die jij met anderen hebt. Hoe jij jouw pad naast dat van een ander legt. Onze identiteit ontwikkelt zich in de ogen van anderen en in relaties worden onze patronen het meest zichtbaar. We onderzoeken met je hoe jij dat doet met plek innemen, je uitspreken naar anderen, je grenzen aangeven. Hoe je contact maakt. 

Op dag 2 gaan we in de middag met Robin van Soolingen aan de slag. Robin, voormalig karatekampioen, kan je feilloos laten zien hoe dat wat je te leren hebt zich ook in de bewegingen van je lichaam manifesteert. Boksen als metafoor voor hoe jij je door het leven beweegt.

 • identiteitsontwikkeling, de ogen van de ander

 • strategisch / authentiek zelf

 • overdrachtsfenomenen 

 • contact maken met jezelf en de ander: relatiecontract, verbinding en grenzen

 • sub assertief - assertief - agressief gedrag

 • levensposities en de dramadriehoek (TA)

 • leiderschap en lidmaatschap

 • box clinic - Robin van Soolingen

Blok 2 De bron van jouw bestaan

Op dag 3 en 4 onderzoeken we de relatie die je met jezelf hebt. Je bent de belangrijkste persoon in je leven, maar echt vrienden met jezelf zijn blijkt nog wel een grote klus. We kijken met je naar waar je vandaan komt en hoe je dat gevormd heeft. Elk leven kent grote en kleine verwondingen, en hoe graag we het ook willen, niet alles is te fixen. Maar ook zonder Disney einde (en ze leefden nog lang en gelukkig…) is er ruimte voor nieuwe perspectieven.

 

Jouw geschiedenis kan een dankbare bron voor jouw bestaan worden. We gaan kennis maken met jouw vrije kind en hoe spelen en plezier maken weer meer aanwezig mag zijn in jouw leven. Ook zoeken we de stilte met je op en vergroten we het vermogen om in deze bomvolle prikkel wereld de rust in jezelf te kunnen vinden.

Deze twee dagen werken we op landgoed Op Hodenpijl. Een prachtige plek in Schipluiden, waar we een middag Deborah Post zullen treffen. Zij gaat met haar twee prachtige Friezen met jullie de bak in om in contact met deze paarden te oefenen met onder andere authentiek leiderschap. Paarden spiegelen het gedrag van mensen en zien door ‘doen alsof’ en maskers heen. Je zult dus op een wonderschone manier geconfronteerd worden met je binnenwereld.

 • jouw familiesysteem en vormende ervaringen

 • de principes van hechting en loyaliteit

 • patronen en scripts

 • omgaan met de vier basisemoties: expressie en suppressie

 • moed = angst + actie

 • het vrije kind

 • stilte meditatie en de kracht van het NU

 • authentiek leiderschap

 • paardencoaching - Deborah Post

bernard-hermant-WzJmMBh5O9Y-unsplash.jpg

Blok 3 Daar ga ik 

De laatste twee dagen gaan we met je over de horizon. We zorgen voor een integratie van alle ervaringen die we de 4 dagen daarvoor hebben opgedaan, zodat je een goed gevulde gereedschapskist op je eigen maat hebt die je kunt gaan gebruiken om zelf je ontwikkelingspad te gaan volgen. Annemijn Birnie, therapeut en kunstenaar, gaat een dagdeel met jullie aan deze integratie werken door een persoonlijk werk te maken, passend bij jouw leerthema. Ook is er deze dagen ruimte om nog een laatste stap te nemen, je kunt hierbij denken aan systemische opstellingen, lichaamswerk en ervaringsgerichte oefeningen.

 • integratie

 • individueel werk 

 • tijd om te oogsten

 • jouw manifest

 • creatieworkshop - Annemijn Birnie

Intake / nagesprek

Voorafgaand aan de training heb je een live intake gesprek in Utrecht. Hierdoor stap je de training met een verdiepte leervraag in. Dit zal je leerervaring vergroten. Na afloop van de training plannen we na een aantal weken ook weer een individueel gesprek. Vaak wordt er van alles losgemaakt en is het fijn om na een tijdje te reflecteren en opnieuw richting te bepalen. 

Wat kun je verwachten?

Een intens en intensief programma in een kleine groep van 8 mensen, waarbij leren in de ervaring centraal staat. 

Kenmerkend voor onze houding; zorgvuldig maar niet voorzichtig. We zullen je vragen stellen die uitnodigen tot zelfonderzoek, ook als dat pijnlijke vragen zijn, vragen waarvan je het antwoord liever wilt bedekken. 

We beloven je geen pad zonder bergen of dalen, maar reken er op dat we zullen zorgdragen voor een veilige reis. In 6 dagen kom je niet op het eindpunt, jouw ontdekkingsreis gaat de rest van je leven door, maar na afloop weet je welk pad je 'moet' volgen om in ontwikkeling te blijven.​

We geloven in zelfonthulling.

 

We geloven in het inbrengen van onze eigen kwetsbaarheid, als uitnodiging naar die van jou.

 

We geloven in echte verhalen 

 

en in echte ontmoetingen. 

En bovenal geloven we dat je in wezen precies bent zoals je moet zijn, dat je alles al in huis hebt, dat we enkel sommige deuren weer wijd open moet zetten zodat alles in jou vrij kan gaan bewegen.

Kader

We maken gebruik van verschillende perspectieven uit de psychologie, systemisch werken, transactionele analyse, meditatie, lichaamswerk en TRE. We hebben ons laten inspireren door het werk van Jung, Eckhart Tolle, Eric Berne, Bert Hellinger, Peter Levine, Morten Hjort, Wibe Veenbaas en velen meer.

 

We gebruiken onze geest, en nemen er ook weer afstand van om het intuïtieve weten aan het woord te laten. We werken dus zowel cognitief als lichaamsgericht. Niet enkel begrijpen, maar ook voelen en ervaren, zodat het diepe ankers in je lijf krijgt. Kennis vindt vaste grond in de doorleefde ervaring. En daarnaast zien we, in navolging van Buber, de ontmoeting als de moeder van alle interventies. 'Alle werkelijke leven is ontmoeting'

 

We duiken in je geschiedenis, blikken vooruit op de toekomst en brengen je ook weer terug naar het NU. We stoppen je niet vol met tips en trucs, de ervaring is dat deze zelden beklijven, maar gaan met je op zoek naar waar het voor jou over gaat en wat jij nodig hebt om een volgende stap te zetten. Zodat we met onze voeten stevig op de grond het ook daadwerkelijk anders kunnen gaan doen. Er zijn vele wegen naar ome en we zijn geneigd elke keer dezelfde afslag te nemen. In de training verken je nieuwe afslagen, waardoor je het ook daadwerkelijk anders kunt gaat doen. Je oude manier wordt niet afgesneden, je krijgt er enkel nieuwe manieren bij. Dit levert vrijheid op, meer keuzes en een gebruik van je hele potentieel.

 

Data: 21, 22 september, 14, 15 oktober, 9, 10 november 

Tijden: 10u - 17:30

Locatie: Omgeving Utrecht / landgoed Hodenpijl (14,15 oktober)

Kosten: € 3.250,- ex btw

Trainers Roos Woltering & Sanne Smid

Workshops Robin van Soolingen, Deborah Post, Annemijn Birnie.

Brochure

“Als transitiemanager bij een intergemeentelijke sociale dienst heb ik met Roos samengewerkt aan een ontwikkelprogramma voor casemanagers. In die samenwerking heb ik Roos ervaren als een kritisch meedenker, die durft te confronteren en goed luistert. En met de opdrachtgever meedenkt. De samenwerking met Roos hebben we inmiddels uitgebreid met andere coachingstrajecten, zoals duocoaching om de samenwerking tussen collega’s te verbeteren en teamcoaching, van Bedrijfsvoering tot Staf, om meer gemeenschappelijkheid in denken en doen te creeren.” 

Vivian,  Communicatiemanagement

bottom of page