Worden wie je bent

Persoonlijk Leiderschap

9, 10, 23, 24 sept 2020 VOL

6, 7, 26, 27 okt 2020 VOL

2, 3, 23, 24 nov 2020

11, 12, 30 nov & 1 dec 2020

Van perfectionist

naar optimalist

Mail voor meer informatie over data

Door eigen ogen

 Leven vanuit Ik

 

Mail voor meer informatie over data

 Programma-ontwikkeling 

Ik help organisaties bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschapstrajecten voor hun medewerkers. Soms zijn dit langdurige trajecten, voor grote groepen, soms richten ze zich op het individu en is het kort en intensief. Geen quick fixes, maar gerichte analyses en duurzame oplossingen. Zware onderwerpen snijd ik op een luchtige manier aan, om uiteindelijk te komen waar het echt over gaat en met de groep steeds een stap dieper te gaan. Voordat we aan een project beginnen wil ik helderheid. Ik lever het beste resultaat als het vertrekpunt duidelijk is en de te bereiken doelen omschreven zijn en gedragen worden door de organisatie. Wat nodig is, is niet altijd hetzelfde als wat op voorhand nodig lijkt. Dit stem ik graag af in het voortraject en dit blijf ik toetsen tijdens het traject. Je kunt er van op aan dat ik altijd eerlijk zal zijn over de haalbaarheid van de doelstellingen en die adviezen zal geven die de mens binnen de organisatie en de organisatie zelf dienen. 

Vierdaagse training Masterclass

Worden wie je bent

Waarom doe ik dingen die ik eigenlijk niet wil doen?

 

Waarom doe ik dingen niet die ik eigenlijk wel wil doen?

 

Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan?

 

Hoe zorg ik voor een juiste balans tussen geven en nemen in mijn persoonlijke en professionele leven?

 

Hoe kan ik mezelf op een authentieke manier laten zien?

 

Hoe zet ik op een effectieve manier mijn emoties in?

 

Hoe ervaar en uit ik mijn grenzen en mijn behoeften?

 

Hoe kan ik ruimte voor mezelf innemen?

Dit zijn vragen die we graag met je onderzoeken in deze masterclass. We kijken naar hoe jij jouw persoonlijk leiderschap (nog) meer vorm kunt geven. Persoonlijk leiderschap is jezelf kennen en van daaruit leiding geven aan jezelf, je werk, je omgeving en je leven. Hoe beter je jezelf begrijpt, hoe meer kennis je hebt van je 'verborgen' potentieel; hoe beter je jezelf kunt neerzetten in je team, de organisatie, in de wereld.

groep 13: 9, 10, 23, 24 sept 2020 VOL 

groep 14: 6, 7, 26, 27 okt 2020 VOL

groep 15: 2, 3, 23, 24 nov 2020 

groep 16: 11, 12, 30 nov & 1 dec 2020

We werken in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Dit zorgt ervoor dat er ruime aandacht is voor persoonlijke vragen. We gebruiken systemische werkvormen (bijvoorbeeld familie- en organisatieopstellingen) en de handvatten die Transactionele Analyse biedt. Ervaringsgerichte oefeningen staan steeds centraal. Beknopte theorie is ondersteunend aan de ervaring. We werken veel “in de ontmoeting” dat wil zeggen dat we werken met wat er in het hier en nu in de training en tussen deelnemers en trainers ontstaat. Daar vindt het werkelijke leren plaats. We stoppen je niet vol met tips en trics die je kort na de training weer vergeten bent. We kijken regelmatig terug in ieders geschiedenis, maar altijd met het doel om beter vooruit te kunnen.

Voor deze training werk ik samen met Anne van Weeghel. Meer informatie over Anne vind je op: www.annevanweeghel.nl

Op de derde dag werken we samen met bokser en trainer Robin van Soolingen. Deze box clinic biedt je een unieke mogelijkheid om te oefenen met raken en geraakt worden, ruimte in nemen, je boosheid effectief in zetten en om dat wat je geleerd hebt te laten integreren in je lijf.

Investering: 2250 euro excl. 21% btw 

Aanvang: 9.30 uur tot 16.30 uur. 

Locatie: De Antoniahoeve, Schalkwijk

Wil je meer weten of je inschrijven? Neem dan contact op via roos@rooswoltering.nl

 

Tweedaagse training

Van perfectionist naar optimalist

Ben jij ook pas tevreden als iets helemaal perfect is?

En houd je wel heel graag alle touwtjes zelf in handen?

Laten mensen graag dingen aan jou over, omdat ze weten dat het bij jou in goede handen is?

En mag een dag van jou wel 48 uur hebben?

Met 4 keer ‘Ja’ is er een grote kans dat jij een perfectionist bent! En helaas is perfectionisme een belangrijke oorzaak van het ontwikkelen van stressklachten, die je belemmeren tevreden en ontspannen door het leven te gaan. Tijd om je leven optimaler in te gaan richten! Na deze training weet je hoe het optimalisme in jouw leven verandering kan bieden. Je hebt meer inzicht in de oorsprong van je perfectionisme en hoe je dit ooit als overlevingsmechanisme hebt ingezet. Je perfectionisme hoeft niet weg, maar je kan beter kiezen voor dat wat je wilt behouden, wilt loslaten en wat je kan toevoegen voor meer balans.

We werken in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Dit zorgt ervoor dat er ruime aandacht is voor persoonlijke vragen.  We stoppen je niet vol met tips en trics die je kort na de training weer vergeten bent. We kijken regelmatig terug in ieders geschiedenis, maar altijd met het doel om beter vooruit te kunnen.

Voor deze training werk ik samen met Sanne Smid. Meer informatie over Sanne vind je op www.sanne-smid.nl 

Investering: 990 euro excl. 21% btw 

Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Locaties:

De Zalen van Zeven, Utrecht

De Hoornenboeg, Hilversum

 

Driedaagse training

Door eigen ogen - Women Only 

Voldoe je het liefst aan de verwachting van je omgeving?  

 

Zijn ze voor een dosis empathie bij jou aan het goede adres?

 

Please je liever dan dat je opkomt voor je eigen verlangens en behoeften? En weet je soms helemaal niet zo goed wat jij eigenlijk wil?

 

Ziet je omgeving vooral jouw 'perfecte versie'?

 

En ben je dit alles af en toe ook flink zat omdat het ten koste gaat van jou? 

In de training ‘Door eigen ogen’ onderzoeken we wat jij nodig hebt om vanuit eigenheid jouw weg te kunnen gaan en hoe je passende autonome keuzes kunt maken die dienend zijn voor jou.

Een groot empatisch vermogen vraagt om een stevige IK basis. Dat je naast geven aan en zorgen voor een ander, je zelfzorg nooit uit het oog verliest. Dat compassie voor anderen, begint bij compassie voor jezelf. Dat heeft niets met egoïsme te maken, wel met zelfrespect. Grenzen stellen is een voorwaarde om behulpzaam te kunnen blijven, anders slaat het helpen van anderen door naar het opofferen van jezelf.

Daarnaast kijken we naar hoe het ‘kijken door de ogen van de ander’ ten koste gaat van jouw authenticiteit en hoe je antwoord kunt geven op het diepe verlangen door anderen gezien, erkend en bevestigd te worden.

We werken in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Dit zorgt ervoor dat er ruime aandacht is voor persoonlijke vragen. We gebruiken systemische werkvormen (bijvoorbeeld familie- en organisatieopstellingen) en de handvatten die Transactionele Analyse biedt. We stoppen je niet vol met tips en trics die je kort na de training weer vergeten bent. We kijken regelmatig terug in ieders geschiedenis, maar altijd met het doel om beter vooruit te kunnen.

Investering: 1.500 euro excl. 21% btw 

Aanvang: 9.30 uur tot 16.30 uur.

Locatie: Hilversum, De Hoorneboeg

 

Wil je meer weten of je inschrijven? Neem dan contact op via roos@rooswoltering.nl 

 

“Als transitiemanager bij een intergemeentelijke sociale dienst heb ik met Roos samengewerkt aan een ontwikkelprogramma voor casemanagers. In die samenwerking heb ik Roos ervaren als een kritisch meedenker, die durft te confronteren en goed luistert. En met de opdrachtgever meedenkt. De samenwerking met Roos hebben we inmiddels uitgebreid met andere coachingstrajecten, zoals duocoaching om de samenwerking tussen collega’s te verbeteren en teamcoaching, van Bedrijfsvoering tot Staf, om meer gemeenschappelijkheid in denken en doen te creeren.” 

Vivian,  Communicatiemanagement

Contact

roos@rooswoltering.nl

+31(0)619848631

nederland